Талантът от школата на Левски Атанас Кабов пред 7 дни Левски

След невероятния мач, който младежките национали на България направиха срещу Испания, потърсихме таланта от школата на Левски, за да научим повече за неговото състояние и развитието му в отбора на Ботев Враца. Ето, какво сподели „синия“ нападател пред нашата медия:

– Здравейте, г-н Кабов. Търсим в от „синята“ медия на България „7 дни Левски“. Бихме желали да отговорите на няколко наши въпроса, ако е удобно.

– Здравейте. Да, разбира се.

– Споделете ни, като за начало, как се чувствате в настоящия си отбор?

– В Ботев Враца се чувства много добре. Отборът е добър и получавам шансове да играя, което е най-важно за мен.

– Във Враца играете с още двама юноши на Левски, има ли отборът шанс за промоция в Първа лига. Амбицирани ли сте да се завърнете на „Герена“ в най-скоро време?

– Разбира се, че има шанс за промоция. В последните седмици се появиха информации, които не отговарят на истината. Ние се борим за промоция в „Първа лига“ и ще е така до самия край на първенството.Една загуба няма как да ни откаже от нещо, за което се борим през цялото време. Колкото до завръщането ни в Левски – заедно със Сашко Любенов и Деян Иванов правим всичко възможно, след края на този сезон да се завърнем на „Герена“, а след това всичко зависи от самите нас.

– Представяте се на ниво в Националния отбор на България и направихте фурор в мача си срещу Испания. Разкажете ни, как се чувствате след този мач?

– Благодаря. Мачът с Испания беше много тежък за нас, изразходвахме много сили в дефанзивен план и мисля, че заслужено стигнахме до точка срещу тях. Имахме няколко възможности на контра атака, в които ако се бяхме справили малко по-добре, можеше и да измъкнем нещо повече от този мач. Всички сме щастливи, изправихме се срещу един от най-силните отбори в нашата възраст и се представихме достойно.

– Да се върнем на темата Левски. Вие сте имал възможността да играете под ръководството на Делио Роси. Кажете ни Вашите впечатления за италианеца.

– За мен Делио Роси е добър треньор. Всички искат още с идването му, Левски да изглежда по друг начин, но за това трябва време. Всеки нов треньор е по-различен от предния, с нови методи, изисквания и разбирания. След идването на Делио Роси Левски се промени много в дефанзивен план. Отборът се групира добре в защита и допуска малко голове, а когато допускаш малко голове, шансът да загубиш е много по-малък. Надявам се да постигне успехи с отбора още този сезон.

– Много от феновете на Левски започват да губят търпение и искат резултати. Част от тях смятат, че стила, който практикува Роси не подхожда на Левски. Твърдят, че „сините“ трябва да играят офанзивен футбол. След като вече няма шанс за титлата, по обясними причини, трябва ли Левски да се съсредоточи върху Купата на България и да хвърли всички усилия в този турнир, за да не запише отборът поредна „нулева“ година?

– Нормално е. Феновете на Левски винаги искат да гледат атакуващ футбол, с много голове… Свикнали са Левски да печели титли и купи. В последните години това липсва и на няколко пъти беше много близо, но това не се случи. „Сините“ са отбор, който всяка година се бори да спечели нещо и се надявам тази година отборът да стигне до финал за купата и да я спечели, защото Левски има нужда от трофей.

– В социалните мрежи левскарите твърдят, че „сините“ не се представят добре в атакуващ план. Много от тях настояват, да бъдат освободени скъпоплатените легионери и клубът да започне да залага повече на своите юноши, в това число визира Вас, Деян Иванов и Стаси Иванов. Какво е Вашето мнение за осъществените трансфери в Левски? Привлече ли тимът подходящите играчи и може ли да отличите някого?

– Щом тези футболисти са в Левски, значи те са най-добрите и имат качествата, да защитават достойно името на отбора. От зимните попълнения добро впечатление ми направиха Паулиньо, Нашименто, Костов и Тиам. Мисля, че с идването си, те паснаха на отбора.

– Не мога да не Ви попитам, какво е мнението Ви за мача с цска-София? Като човек, който знае истинската тежест на синята фланелка, смятате ли, че чужденците осъзнават значението на този мач и какво значи наистина отговорността, да играеш за отбора на народа?

– Теренът не позволяваше да се играе футбол и беше трудно и за двата отбора. Всеки футболист, който идва в Левски знае, че  мачовете с „червените“ са важни и щом си на терена, трябва да се раздаваш максимално и да се бориш до последната секунда за победата, но футболът е такава игра, че не всеки път печелиш… Предстоят още мачове с този противник, в които се надявам Левски да излезе като победител.

– На финала, какво бихте искали да пожелаете на читателите на „7 дни Левски“?

– Да са на стадиона всеки мач и да подкрепят отбора. Да имат много щастливи мигове с любимия отбор и САМО ЛЕВСКИ.

www.7dnilevski.com

Related posts

Leave a Comment