Как отговориха легендите на Левски на 5 важни въпроса за клуба

Едни от най-големите имена в историята на Левски бяха анкетирани и коментираха ситуацията на „Герена“. Това са Иван Вуцов, Добромир Жечев, Стефан Аладжов, Емил Спасов и Михаил Вълчев. Ето и тяхното мнение за играта на „сините“ и работата на Делио Роси.

 1. Харесва ли ви играта на Левски?
 2. Разочароват ли привлечените футболисти през зимния трансферен прозорец?
 3. Ще падне ли кредитът на доверие към Делио Роси при евентуално отпадане на 1/2-финалите за Купата на България?
 4. На какво се дължат отливът и пасивността на публиката?
 5. Нормално ли е Левски да няма спортен директор?

Добромир Жечев:

Левски има остра нужда от фигура като Наско Сираков

 1. Играта на отбора не е никак добра. Не отговаря на името на Левски, щом през сезона записваш загуба от „Верея“ и равенство с „Витоша“. Берое е силен отбор, но издънките са повече. Проблем за Левски е, че в момента не играе Габриел Обертан. Той е футболист с голям потенциал, има въображение. Лошото е, че много често страда от контузии. В момента се чувства неговата липса, защото французинът е водеща фигура.
 2. Може би още е рано да се говори и дава оценка на привлечените праз зимата футболисти. В бъдеще могат да покажат добра игра, повече до момента не правят разлика. От новите най-добро впечатление прави Паулиньо. Той притежава добра техника и е типично крило, от което отборът имаше нужда.
 3. Шансът на Делио Роси е Купата на България. Ако не вземе трофея, ще е пълен провал – и за него, и за Левски. Дано спаси кампанията.
 4. На стадиона няма много хора, но тези, които са там, стоят зад отбора. Въпреки негативните резултати публиката заслужава адмирации – няма призиви за оставка, а подкрепят отбора.
 5. Ръководството е преценило, че няма нужда от спортен директор. За мен винаги ще има място като ръководител Наско Сираков. В момента Левски има нужда от такава личност, от фигура като Наско Сираков.

Стефан Аладжов:

Преди време при реми на „Герена“ ставаха революции

 1. На всеки може да му се случи да изпусне дузпа – Нашименто не вкара срещу Етър, Прохазка срещу Берое. Много загуби и равни мачове се събраха. Спомням си, че преди време, когато на „Герена“ се получеше равенство, ставаха революции. Това не е Левски. Просто отборът не играе нищо. Футболистите трябва да изяждат тревата, когато излязат на терена. Имам познати, които са по-стари от мен и са ходили цял живот на мачове, сега казват, не могат да гледат този отбор. Как да се върне публиката на „Герена“? Вижте мача с цска-София – просто те излизат по-нахъсани, по-мотивирани и логично точковият актив набъбна в тяхна полза. Някои ще кажат, че няма за какво Левски да се бори в първенството? А добре ли е разликата с този пред теб да е 16 точки?
 2. През есента се говореше, че Левски ще бъде друг отбор през пролетта, но се вижда, че не се получават нещата.
 3. В момента всички чакат едва ли не Левски да спечели Купата на България. Много силни думи се казват, но всичко ще се види на терена. При евентуален провал може би доверието към Делио Роси ще бъде свалено. Но виждате, че една част от публиката го подкрепя. Не знам дали само това, че е чужденец, го задържа на поста. Спас Русев най-добре си знае нещата. Може би италианецът има перфектен договор и затова още е начело на отбора.
 4. Не вървят нещата и публиката логично не ходи на стадиона. Дано поне отборът се пребори за купата, но с тази игра не съм оптимист.
 5. Ръководството реши всичко да е в ръцете на Делио Роси. Явно не иска да му се бърка някой друг в работата и се стигна до това решение. Може той да има такава договорка със Спас Русев. Силна фигура на „Герена“  в спортно-техническата част можеше да бъде Наско Сираков в тандем със Станимир Стоилов, но Мъри вече пое националния тим на Казахстан и няма как това да се случи вече.

Емил Спасов:

Само купата може да оправи настроението 

 1. Отборът пак не върви – това не е новина. Както и че в нападение нещата продължават да куцат. На всичко отгоре и късметът бяга от отбора. „Сините“ изпускат вече трета дузпа , при това в много важен момент от мачовете. Тимът не е в много добро състояние, но работата на треньора е да се справи с такива неща. За мача с Берое искам да поздравя Станислав Иванов, който показа, че има място в състава. Той доказа, че е левскар – закърмен с дух на победител. Включи се за 15-20 минути и помогна много. За този кратък период направи повече, отколкото много други. Смятам, че и Димитър Шейтанов може да получи шанс за изява. Време е да се промени нещо.
 2. Не мога да кажа, че разочароваха, защото забелязвам играчи, които притежават добри качества. Бих дал като примери Паулиньо, Филипе Нашименти и Хали Тиам.
 3. Отбор не се гради за един-два месеца, като се има предвид, че и през зимата селекцията бе голяма. Нормално е тимът да няма облик, но се надявам това да се промени. Натрупаха се много лоши резултати и дано за купата Левски да се представи достойно. Само това може донякъде да оправи настроението на привържениците.
 4. Резултатите и играта водят публиката на стадиона. Феновете на Левски обичат победите и добрата игра. В момента отборът играе незадоволително и губи. Как да дойдат хората на „Герена“? Няма призиви за оставка, което е нормално. Нека да се изчака краят на сезона и тогава да се мисли.
 5. По принцип много отбори от Европа изповядват подобна практика. Най-вече в Англия. Нормално е да се даде цялата власт на един човек, който да определя какво да се прави. Друг е въпросът дали и колко успява.

Иван Вуцов:

Доверието е ниско, какво ще е търпението?

 1. Не искам да взимам отношение по играта на Левски. Просто, защото не виждам голяма разлика от есента.
 2. Не мога да кажа, че новите чак са ме разочаровали, но е факт, че не впечатлиха до момента. Забелязва се известен напредък, но има още какво да се изисква, за да зарадват публиката на Левски.
 3. Дали ще спадне доверието към Делио Роси след полуфиналите за Купата на България не е най-важното. Аз мисля, че то достатъчно е спаднало, но въпросът е докъде ще се прояви търпение и колко дълго ще продължи то.
 4. Публиката на Левски иска своето, защото резултатите закъсняват. Младите не са впечатление, а по-старите, които са свикнали на нещо повече, няма как да са задоволени от това, което им се предлага като продукция.
 5. Нямам големи наблюдения над работата на Делио Роси, преди да дойде в Левски, но не смятам, че всичко трябва да пада върху един човек. той не познава по най-добрия начин манталитета и футбола в България. Затова и няма резултати.

„Тема спорт“

Related posts

Leave a Comment