Едно„синьо” сърце на 19

Станислав Иванов на 19

Днес своя 19-ти рожден ден празнува юношата на ЛЕВСКИ Станислав Иванов.

Роден в Габрово на 16.04.1999г., по футбола го запалва неговият баща Ивайло Иванов.Първите му изяви с коженото кълбо са още в най-ранна дестка възраст от първи клас до 11 годишен в Габрово, пише „Сини тренировки”. След време габровската школа става тясна за таланта, който в един от сезоните бележи 86 гола, играейки в отбора на две години по-големите от него. Изключително много му помагат треньорите Веселин Антонов и Георги Гатев, който дори се занимава с него индивидуално. В Габрово играеше с 96 набор в началото при Георги Гатев. Вписан е в почетната книга на фк Янтра 1919 Габрово.

В началото на своето футболно развитие младокът участва на два турнира с Литекс във Враца и Банско за набиране на деца към школата. И на двата става голмайстор.

След това баща му Ивайло решава да се насочат към София.Получава покана от „Славия“.Участва на два турнира в Банско и Първомай и пак става голмайстор.Младокът е силно желан от ‘’белите’’, но неща от битово естество го спират към школата на ‘’Овча Купел’’.Поради липса на общижитие,Славия му предлага квартира,но баща му не се съгласява на този вариант,понеже е твърде малък да живее самостоятелно.

Така се стига и до момента, когато ЛЕВСКИ изпреварва всички отбори,които са го искали.Получава покана от ‘’сините’’, когато юношата участва на турнир в Банско.Тогава прави силно впечатление с изявите си на терена и сините шефове веднага го вземат да тренира на ‘’Герена’’.Там получава най-добрите условия за развитие-общежитие, училище, храна.Първите треньори на Станислав Иванов на ‘’Герена’’са:Божидар Костадинов, Викторио Павлов, Йордан Петков и Георги Тодоров.Той преминава през всички възрастови групи на ДЮШ.През 2015 година за Елитната група до 17 години става голмайстор с 38 гола.Получава и покана за Националния отбор на България до 17 години, а на следващата 2016 година и за националната формация до 19 години в която е капитан на отбора.С отбора на своята родина участва на Европейското първенство в Тбилиси-Грузия,където се представя на доста високо ниво.

Станислав подписва първия професионален договор с ЛЕВСКИ на 16 години. По това време той вече има запазено място в историята на клуба. Едва 15-годишен, талантът взе yчастие в двyбоя по повод 100-годишния юбилей на ЛЕВСКИ. Нещо повече, вкара третия гол във вратата на „Лацио“ за победата с 3:2.Забелязан е от хора на английския гранд Ливърпул от който получава понака за едноседмични проби.

Роденият през 1999 г. Станислав Иванов дебютира за ЛЕВСКИ в „А“ група при 0:0 срещу Монтана на „Герена“. Младият нападател се появи на терена в 78-ата минута и имаше няколко отигравания на топката. Иванов се нарежда след най-младите футболисти на ЛЕВСКИ,играли за отбора в родния футболен елит.

През своята футболна кариера печели много награди и отличия.Има над 200 гола за юношеските формации на ПФК ЛЕВСКИ.На 16.10.2011 година в национална програма ‘’Децата и футболът’’ бе избран за най-добър млад футболист.На 17.12.2014 година получава грамота за особен принос на спорта в издигане на авторитета на град Габрово, издадена от община Габрово.През 2015 година в Синята звездна класация беше избран за най-преспективен млад футболист на ПФК ЛЕВСКИ.Същата награда получава и през 2017 година.Има много медали и награди от футболни първенства и турнири.

Един от най-големите таланти на ЛЕВСКИ – Станислав Иванов поднови своя договор с клуба. Настоящият контракт на нападателя изтичаше в края на тази година, но е удължен до юни 2021 година. Стаси е харесван много от треньора Делио Роси, който започна да му дава по-голям шанс за изява в официалните мачове на ‘’сините’’.

Екипът на ‘’7 дни Левски’’ пожелава на Станислав Иванов здраве,бляскава футболна кариера и много щастливи мигове със синята фланелка.
Обичаме те, Стаси ! Честит празник !

Related posts

Leave a Comment