Левски започва преговори с асовете на отбора

Ръководството на Левски ще започне преговори за удължаване на договорите на Габриел Обертан и Давид Яблонски. Контрактите на двамата с клуба изтичат в края на първенството. „Сините“ не искат да повтарят грешките си от предишните кампании, когато изпуснаха доста ключови футболисти като свободни агенти.

През лятото на 2017 година по подобен начин си тръгнаха Георги Костадинов, Джереми де Ноойер и Сърджан Лукин (по-рано напуснаха и Антонио Аниете и Мигел Бедоя), а наскоро същото се случи с Роман Прохазка. Левски привлече Яблонски в началото на 2017-а. Чешкият бранител веднага се наложи като несменяем титуляр. До момента той има 54 мача във всички турнири, в които е отбелязал 11 гола – най-резултатният централен защитник в историята на клуба.

Габриел Обертан пък пристигна в Левски преди година. През миналия сезон той изигра общо 36 мача, в които вкара 4 гола (включително баража за Лига Европа срещу Черно море). През настоящата кампания французинът не е изпуснал нито минута от срещите на тима. От началото на сезона няколко футболисти удължиха контрактите си с Левски. Договор подписа един от капитаните Иван Горанов както и младокът Атанас Кабов.

„Тема Спорт“

Related posts

Leave a Comment