Въпреки всичко надежда има

Изигра се първият ни официален мач за годината – домакинство на коравия Локомотив Пловдив, който успя да победи Лудогорец в Разград с 0:1 през есента. С този двубой се постави и началото на един нов проект. Всички се надявахме на приказен старт с убедителна игра и победа, но истината е, че това няма как да стане след само 3 седмици тренировки и рокади, както в състава, така и в ръководството на клуба. Завършихме 1:1, което няма как да приемем за добър резултат, особено на Герена, но трябва да обърнем внимание на някои положителни неща в играта ни. Най-вече през първото полувреме тя беше бърза и агресивна, каквато Дерменджиев и ние искаме. Да, имаше индивидуални грешки, но повечето от тях се дължаха на две основни причини – новият стил на игра / при Роси и Славиша не се играеше толкова бързо и не се упражняваше продължително време висока преса / и психическото напрежение, натрупало се върху играчите през последния месец. Имаше желание, хъс и спортна злоба във всички, включително и в играчите, които за момента не са преподписали договорите си и се предполага, че ще напуснат през лятото.
Доста неща се забелязаха в играта ни, както положителни, така и отрицателни, но може да отличим играта на новите ни попълнения – много силен дебют на Райнов, много сигурни и точни излизания и борби за висока топка на Ники Михайлов / това липсваше при Митрев и Полачек /, открояваща се комбинативност и борбеност на Божинов / може би беше прекалено пренавит и му свършиха силите до 60-та минута /. Тиам за пореден път беше на познатото високо ниво и добре, че се опази от картон , защото автоматично трябваше да пропусне следващите ни 2 срещи, включително с цска – София.
Второто полувреме пловдивчани буквално се бетонираха в защита и това се оказа проблем, който успяхме да решим само веднъж за изравнителния гол на Мариани.
Една хубава победа срещу Витоша в сряда ще успокои играчите и ще ги мотивира още повече. За това ние също можем да помогнем, като продължим да подкрепяме отбора от трибуните, както днес.
Добрите дни предстоят, защото, въпреки всичко надежда има!

Никола Теодосиев

Instagram.com/7dayslevski

Facebook.com/7dnilevski

7dnilevski.com

Related posts

Leave a Comment