Днес Левски пише своята нова история

Днес Левски пише своята най-нова история. Доведен до фалит, клубът се възражда, след поредица от смени сред ръководство и играчи, и тепърва ще възвръща позициите си, както на терена, така и сред привържениците си. Много път има пред футболисти и треньорски състав обаче, докато се видят стабилна екипна игра, шампионски футбол, победи и титли. Тепърва предстоят да се правят и поправят грешки, да се напасват играчи, да се търси оптималният състав. И дори и след всяка загуба или равен мач феновете да реагират негативно, играта няма да се подобри, победите няма да завалят една след друга. Нито пък титлите ще дойдат с традиционното хулене и критикуване. За да се върне Левски в най-силните си години, трябват време, спокойствие и стабилност. Нека имаме фенове, не фантасти. Нека се отчита всяка, дори и малка победа, и всеки успех на терена.
След поредицата от осем мача без победа, равенството с Локомотив Пл даде началото на новите надежди за бъдещето на отбора. Разбира се, недоволни, и с право, винаги ще има. Но днешният мач с Витоша Бистрица доказа, че сините не са забравили как се печели. Абсолютно ненужно е да се подценява съперник на терена и да се принизяват победи на отбора. Качеството на играта помни и по-добри времена- факт. Но също така е факт и, че това е едва втори мач за Дерменджиев като треньор, не като магьосник. Едва ли има фен, на който не му се иска Левски шампион. И въпреки всичко Левски е с актив от 45 точки- само на 3 след цска-София и на 8 от Лудогорец. Сега остава само да се запази и надеждата, мачът с цска-София в неделя да донесе отново победа на сините.
В момента клубът има три основни преимущества пред всики останали- най-добрият и успешен треньор у нас- Георги Дерменджиев, футболистът, играл в най-класните отбори от цялото ни първенство- Валери Божинов и Васил Божков за, така да се каже, благодетел, и/или бъдещ собственик. За мнозина, колкото треньорският пост на Дерменджиев е успешен ход, толкова наемането на Божинов- грешен. На Левски обаче е нужен лидер на терена, със силен спортен дух и мотивация, център, около който да се обединят останалите. А Валери Божинов е точно такъв. И го доказа в Ботев Враца. Независимо от това, че не е във върхова спортна форма, присъствието му на мача с Локомотив Пд беше повече от показателно и осезателно. За Божков е ясно- на клуба трябват пари и хора, които да застават зад каузи.
Не следват и да отричат негативните страни на Левски- слабата защита, хаотичната игра в център, индивидуализма в нападание. Нито да се застава сляпо зад всяко треньорско решение.
Истинските фенове обаче вярват в своя отбор, в синята идея, защото за тях има само един клуб- Левски. И на всички ни трябва да е ясно, че така чаканите титли и купи няма да дойдат изведнъж. Ще е нужно време и упоритост, постоянство и подкрепа. Моментната игра не определя нивото на един клуб. Всеки има своите върхове и спадове. И макар днес спадът на Левски да е яве, и според Павел Колев да е нужна поне година, година и половина, за да се говори изобщо за оцеляването на клуба, истината е една- Левски София.

Instagram.com/7dayslevski

Facebook.com/7dnilevski

7dnilevski.com

Related posts

Leave a Comment