Новият спортен директор на Левски ще се казва Методи Томанов

Изтоник: ludogorets.com

Mетоди Томанов ще поеме спортно-техническата власт в „Левски“ след общото събрание на клуба на 6 март, твърди „Дневник“. Бившият спортен директор на „Лудогорец“ ще работи на „Герена“ и отново ще бъде в тандем с Георги Дерменджиев. Двамата бяха заедно в „Лудогорец“ в периода 2011-17, като бяха на различни позиции.

Томанов е провел няколко срещи с Васил Божков, който се ангажира да финансира и оздравява клуба. Бизнесменът се познава добре с Томанов, който беше помощник-треньор в щаба на Стойчо Младенов по времето, когато Божков беше собственик на ЦСКА.

Впоследствие Томанов остана в ЦСКА и дълго време беше скаут на червените. През 2011 г. той напусна тима и започна работа в „Лудогорец“, именно като скаут. От пролетта на 2014 г. Томанов беше повишен в спортен директор, а през октомври 2018 г. седемкратните шампиони обявиха раздяла с него.По времето на Томанов в „Лудогорец“ бяха привлечени редица играчи от Бразилия, като той имаше директно участие в трансферите на Вандерсон, Джонатан Кафу и Натанаел.

„Левски“ няма спортен директор от есента на 2017 г., когато тази длъжност беше закрита. През последните години на позицията се смениха Георги Иванов-Гонзо, Станислав Ангелов и Даниел Боримиров. След освобождаването на последния за кратко беше отворена длъжност за „координатор по спортните въпроси“. Асен Букарев, който я заемаше, обаче напусна след по-малко от три месеца.

В последните месеци бившият изпълнителен директор на „Левски“ Красимир Иванов и собственикът Спас Русев няколко пъти говориха за назначаване на нов спортен директор, но до такова не се стигна. След имената, които се споменаваха беше и вече освободеният главен скаут Кирил Вангелов. Очаква се на мястото на Вангелов в „Левски“ да започне Андрей Желязков-Жужо. Изпълнителният директор Павел Колев заяви няколко пъти, че няма да се бърза с назначаването на спортен директор, тъй като се търси подходящият човек.

източник: dnevnik.bg

instagram.com/7dayslevski

facebook.com/7dnilevski

7dnilevski.com

Related posts

Leave a Comment