Фенклуб Levski UK с голям жест преди мача с цска-София

Малко преди мача на Левски с отбора, който се подвизава на стадион „Българска армия“ фенклуб Levski UK дари 880 британски лири за членски внос и хореография. Ето, какво написаха ултрасите от Сектор Б в тяхната страница в социалната мрежа Фейсбук:

Няма как да не се похвалим и да не изкажем огромна благодарност към Levski UK, които преди малко оставиха в магазина на НКП сумата от £880, които се равняват на 1980лв!

С тази сума, нашите приятели платиха 44 членски вноса към НКП на Левски, а останалите 1364лв даряват за хореографията срещу тирето!!

Така за пореден път изпълват със смисъл девиза: „Небесата сини ний ще прекосим, отборът в нашите сърца да подкрепим!“

Потърсихме лично председателя на фенклуб Levski UK, за да разкаже малко повече за историята на самия фенклуб и неговите функции на територията на Великобритания. Ето, какво каза Георги Маринов пред 7dnilevski.com:

Официално учредихме фенклуб Levski UK с голямо събиране на 01.04.2017г.
Иначе фенският живот датира от доста преди това. Първото ни силно представяне беше на турнир за фенове от Полски клубове и техните фракции в Лондон спечелен от нас още през 2012г.
За 100 години „Левски“ всеки дари сам суми, според желанието си
И решихме да не се обявяват, а да си останат лична информация.
От година вече имаме официално футболен отбор, състезаващ се и регистриран спрямо правилата за участие.

Даренията ги събираме посредством фейсбук и съответния пост за дадено мероприятие.
Това дарение, което направихме сега, съвпадна със събирането на членския внос към НКП. При нас той е 20£ и остатъкът остава за хореография, в случая за предстоящия мач. За повечето големи мачове се събираме в български заведения на територията на Лондон. Официално имаме и вече две организирани екскурзии от Англия в Европа за мачовете на Левски в Словения с Марибор и Вадуц в Лихтенщайн. Можем също да се похвалим вече с доста добра гама от фен артикули като шапки, тениски, ключодържатели и т.н.

Instagram.com/7dayslevski

Facebook.com/7dnilevski

7dnilevski.com

Related posts

Leave a Comment