Кой е новият собственик на Левски

Смяна на собствеността в „Левски“ за последните четири години беше обявена на общото събрание на клуба и предстои отразяването ѝ в Търговския регистър. Както се очакваше, Васил Божков е новата водеща фигура в „Левски“, но официално акциите ще са на името на Георги Попов.

Попов получава 86.6% от акциите на клуба и става шеф на Надзорния съвет на „Левски“. Тръстът на привържениците „Синя България“ запазва своите 10%, а останалите са разпределени между по-дребни акционери. Попов не е публично известен. Няма информация да е бил свързван с организации и дейности в спорта. Той е привърженик на „Левски“, според информация на нашата медия. Пред присъстващите на общото събрание Попов се е представил като вицепрезидент на притежаваната от Васил Божков „Нове холдинг“. „Има искове към клуба от много такива хора. Водим разговори с всеки от тях, а ако не се споразумеем, ще предприемем необходимите стъпки. Мнозина решиха, че като в клуба влизат фирмите на Васил Божков, той ще отвори голямата кесия и ще почне да плаща наред. Той е собственик на холдинга, на който аз съм вицепрезидент и холдингът е поел ангажимента за връщане на нормалния живот и спонсориране на клуба. И това е достатъчна гаранция за бъдещето. Аз не бих си заложил името в губещо начинание, нито пък г-н Божков и групата наши компании“, казал Попов на събранието. Също така заедно с Божков той е в съвета на директорите на компаниите от хазартния сектор „Национална Лотария“ АД и „Ню Геймс“ АД. Със своята „ГКПГ“ АД държи 5% от собствеността в „Лотария БГ“ ООД.

През 2000 г. оглавявания от него „Йорсет холдинг“ купи фалиралата Първа частна банка АД, пише „Капитал“. Според Комисията по досиетата той е бил агент на Първо главно управление на ДС с псевдним „Китин“. Справка в Търговския регистър показва, че във времето Попов участва в управлението на над 35 фирми, а има собственост в 17 фирми. Заедно с единия от собствениците на „ЦСКА – София“ – Юлиян Инджов, той е бил в ръководството на „Пътни строежи – Пълдин“ АД (фирмата е собственост на Инджов и е в ликвидация).

Instagram.com/7dayslevski

Facebook.com/7dnilevski

7dnilevski.com

Related posts

Leave a Comment