Формулата, за която говореше Спас Русев не сработи и дълговете още стоят

Новото ръководство на Левски даде пресконференция, след проведеното Общо събрание на акционерите.

„Стратегия за развитието на Левски има, но със срокове не може да се ангажираме. Най-спешно бе да се подсигури лицензът за евротурнирите и това стана факт още преди Общото събрание. Много неща има да се правят На първо място трябва да изчистим репутацията на футболния клуб. Левски се беше превърнал в символ на некоректен партньор. Това нещо ще приключи. Ще се ангажираме с нещо, само ако сме сигурни, че можем да го изпълним. Това важи и за трансферната политика.

Предстоят много разговори с левскарската общност. В следващите 3 години имаме амбиция да видим колко са – къде са, на колко години, с какъв социален статус и да можем да комуникираме с тях. По принцип е възможно клуб в България да се самоиздържа. Може да стане в клуб с голяма фенска маса, ако могат да ги привлекат на стадиона. Резултатите помагат, но един клуб не може вечно да доминира. Трябва да има изградена база с привърженици, които да подкрепят отбора, без значение на резултатите. Наясно сме какво трябва да се свърши в Левски. Неосбождаването от отговорност е един символичен акт.

Второ е ясен знак, че има още неща за приключване, след което ще се реши как ще се процедира. До момента г-н Спас Русев не е отписал тези 15-16 милиона, за които говори. Не е факт това нещо. Предстои тежък процес по оздравяване на клуба и изплащане на задължения. Над 30 милиона са дълговете. Има отписани задължения по давност, те са над 5 милиона. В баланса за 2018 г. Те влизат като приход. Левски може да печели от стойността на марката. Това ще се опитаме да направим. Трябва да направим нова организационна структура в клуба. На този етап нямам никакво основание да се оплача от колегите, с които работя“, заяви Павел Колев.

Instagram.com/7dayslevski

Facebook.com/7dnilevski

7dnilevski.com

Related posts

Leave a Comment