Битката за надмощие

В неделя, пред препълнен стадион „VIVACOM ARENA – Георги Аспарухов“ с левскари, жадни за успехи, ще се изиграе мач, който може да преобърне първенството и да промени или поне да спре временно пътя на титлата за поредна година към Разград. Левски и Лудогорец в битка за надмощие. В последните години тя изглежда неравностойна, но сякаш времената се променят. Такова е усещането сред „синя“ България след турболентните първи два месеца на тази година. През януари думата, от която изтръпваха левскарите, беше „фалит“, но сега е заменена с „надежда“! Официално с чисто ново ръководство, треньор и планове за оздравяване, развиване и връщане на върха на най-обичания и в същото време най-мразения отбор в България. А през декември един безизвестен треньор, със самочувствие без никакво покритие, се присмя, че пролетта ще е скучна за Левски. Има подходящ телевизионен лаф по този повод, който може да бъде леко променен за случая – „Къде сме ние, къде си ти?“.

От новото „синьо“ ръководство призовават за спокойствие и реализъм, наблягат на темата по оздравяването на клуба и че ще се играе мач за мач, за постепенно изграждане на силен отбор. И на днешната пресконференция, дадена преди сблъсъка с Лудогорец, треньорът на Левски Георги Дерменджиев отново заяви, че не брои точките, но играе за победа. Та не е ли точно това и мотото на Левски – винаги да се играе за победа? Да, това е, но казано по-успокояващо и незадължаващо. Казано така не звучи като популистките изказвания на предишните ръководства, чиито обещания ставаха на пух и прах още през есента. Сега вече се говори на терена. Дори без добра игра, резултатите са на лице – първите четири официални мача за годината са едно равенство и три поредни успеха с чисти мрежи. Едната победа беше срещу уж основния и единствен конкурент на Лудогорец, а другата с категорично 3:0 срещу „черната котка“ на Левски през последните години – Славия. Това трябваше на „сините“ фенове, за да съзрат надеждата. Те искаха битка и раздаване във всеки мач и ги получиха. Затова, до края на първенството, стадионите, на които ще се играят мачовете на Левски, ще бъдат пълни.

Толкова малко му е нужно на „синия“ привърженик, за да подкрепи любимия отбор безрезервно и както само той може. В неделя няма да са важни петте точки разлика до Лудогорец, няма да е важна негативната статистика срещу този отбор, няма да е важно кои ще са титуляри, няма да е важна дори толкова играта. Най-важен ще е завръщащият се дух на победата – левскарският дух! Дори само с него Левски може да победи. Може да побеждава и до края на сезона. А докато го прави, другите ще броят точките, не и левскарите! Нека си пожелаем победа в неделя и всички заедно да устроим син ад за Лудогорец, с което да изпратим предупреждение на всички отбори какво ги чака!

instagram.com/7dayslevski

facebook.com/7dnilevski

7dnilevski.com

Related posts

Leave a Comment