На война като на война

На 25.03.2019 година, станахме свидетели на поредната долна атака срещу отбора на народа Левски. Рано сутринта определени медии гръмнаха със заглавия, че националният селекционер Петър Хубчев сменя треньора на Левски Георги Дерменджиев още на следващия ден. Този път обаче “ синята “ общност не изпадна в паника. Тези филми ги гледаме все по-често и ги разпознаваме все по-лесно. Сега последва и бърза реакция и отговор от страна на клуба в лицето на Павел Колев, който 2 часа след пускането на лъжата , веднага успокои, че това е провокация и поредна атака срещу Левски от хора, които се страхуват от нас. И как няма да ги е страх ? Не успяха да ни фалират и унищожат, а напротив! Клубът бе поет от силни и можещи хора, които веднага се заеха с вдигането на крака на Левски. Привържениците също се обединяват и надигат. Отборът от началото на годината е на първо място по събрани точки. Все повече пречим и ще пречим, нарушавайки идилията на нашите врагове.

Интересно защо няма подобни “ шокиращи новини “ за Лудогорец и цска-София ? При тях сякаш всичко е „цветя и рози“, „по мед и масло“. Имат футболен и медиен комфорт. Даже изненадващите им треньорски смени минават спокойно, без драми. Защо ли не се говори и пише за съдебни дела и задължения на тези отбори? Особено за този на преместеното и преименувано ловешко дружество. Преди години им се обявиха едни около 20 милиона натрупани задължения само за по-малко от 2 години. Никакъв шум и информация. Ами, многобройните заведени дела от бивши служители и играчи? Пак тишин! Тишина е и когато някои отбори играят странно срещу други определени отбори. Тишина е и когато с груби и тенденциозни съдийски грешки се помага на тези други определени отбори, а при редките и малко по-спорни отсъждания в полза на Левски, шумът е поне седмица.

Моментът за вчерашната медийна атака беше премислен, но много грешен. Тя не е само срещу Левски, но и срещу българския национален отбор и в частност БФС. Това вече се нарича наглост ! Футболният ни съюз е този, който погази и погазва закони, измисля нови такива и създава нови първенства, съдейства за присвояване на спортни бази и стадиони, а ти го атакуваш!?

Всичко това се вижда и се натрупва. Наближава Видовден. Бързата реакция на Павел Колев е признак, че ръководството е на друго ниво вече. Поръчителите на тези атаки срещу Левски също се знаят, както обяви самият директор. Войната става все по-жестока. Привържениците на Левски застанаха зад отбора в трудните моменти последните месеци, а сега е време това да го направят и от новото ръководство и да отвърнат на ударите. Това искаме да видим като левскари. С всяка следваща атака срещу Левски „синята“ общност става все по-единна и силна. Стана ясно и че играчите са се обединили зад Георги Дерменджиев вчера. Това е показателно за настроенията в отбора. Както казват французите: „На война като на война“!

Related posts

Leave a Comment