Обещаващ „син“ талант с голям шанс да води атаката на Левски във Варна

Следвайки новата концепция на клуба, а именно налагането на млади футболисти от школата на Левски, утре вероятността Станислав Иванов да води нападението на вековниците е доста голяма. 19-годишният нападател започва да се занимава с футбол едва на 6-годишна възраст в родния град Габрово. Той започва да тренира в местния футболен клуб „Янтра“. През 2012 година се присъединява към юношеския отбор на Левски, а 5 години по-късно през 2017 година е повикан в националния отбор на България до 19 години, където е викан и до днес.

Стаси, както го наричат на „Герена“, през този сезон има 7 мача в Първа лига и 120 минути на терена. Въпреки, че той получава малко шансове за изява, Иванов е високо ценен от треньорите на Левски, както от Делио Роси, така и от Славиша Стоянович. Същото е положението и при Георги Дерменджиев сега. Видно е, че Левски не се разделя с младата си надежда, защото от Ръководството са убедени, че неговото време е дошло. Стаси има договор с клуба до 2021 година и е видно, че „сините“ не искат да се разделят с него, защото той не е даван под наем или със статут на преотстъпен на други отбори. Младият нападател може да играе на три позиции. Той може да бъде ползван като централен нападател, ляво и дясно крило. Като и на трите позиции острието се чувства еднакво добре.

Интересен факт е, че Стаси подписва първия си професионален договор с Левски едва на 16-годишна възраст, а едва на 15 години взема участие в двубоя по повод 100-годишния юбилей на Левски. Нещо повече, той вкарва третия гол във вратата на „Лацио“ за победата с 3:2. Малко известен факт е, че бащата на Стаси – Иванов старши спира младока, когато той бива поканен на проби в Ливърпул. Той споделя пред медиите, че го е направил, за да може младият талант да се развива в мъжкия, а не в юношеския футбол. Стаси е оценяван от специалистите като един от най-големите и обещаващи таланти на българския футбол с голям шанс да окупира титулярното място, а в този момент това изглежда доста реалистично, защото в утрешния мач той по всяка вероятност ще получи своя шанс да докаже тези твърдения, а те не са никак безпочвени.

instagram.com/7dayslevski

facebook.com/7dnilevski

7dnilevski.com

Related posts

Leave a Comment