Когато някои „режеха“ глави, наказание нямаше

Капитанът на Левски Живко Миланов бе наказан по доклад с лишаване от състезателни права за една среща от Дисциплинарната комисия на БФС след мачовете от 28-ия кръг на Първа лига. По същата причината отново по доклад с наложена санкция е и играчът на „моряците“ – Радослав Василев. Левски победи Черно море във Варна с 1:0. – С наложеното наказание десният краен бранител Миланов ще пропусне следващия двубой на Левски, който е срещу Лудогорец в София на 14-и април.

Представяме ви формулировката на наказанията на Миланов и Василев от ДК на БФС: – За нанесена обида, на основание чл.22, ал.2, б. Й, колонка 4 от ДП /2018/2019/ – ДК наказва Живко Миланов – състезател на ПФК Левски гр. София със спиране на състезателни права за 1 среща и с глоба в размер на 1000 лева. – За неприличен жест без форма на дискриминация, на основание чл. 22, ал. 4 от ДП /2018/2019/ – ДК наказва Живко Миланов – състезател на ПФК Левски гр. София с глоба в размер на 3000 лева. – За нанесена обида, на основание чл.22, ал.2, б. Й, колонка 4 от ДП /2018/2019/ – ДК наказва Радослав Василев – състезател на ПФК Черно море гр. Варна със спиране на състезателни права за 1 среща и с глоба в размер на 1000 лева.

Наказанието на Живко Миланов прави задачата на треньора на Левски Георги Дерменджиев още по-сложна преди сблъсъка с шампионите. Пловдивчанинът ще трябва да мисли сериозно как да окомплектова защитата си, тъй като с наказание за натрупани 5 жълти картона е централният бранител Нуно Рейш, а Седрик Унтонджи виси за мача заради контузия.

Санкция от един мач ще изтърпи още французинът Луи Нганиони, който бе изгонен с втори жълт картон при успеха над варненци. Рейш аут за Лудогорец, Унтонджи под голям въпрос Междувременно припомняме, че Левски обяви решението си до края на сезона да не разчита на играчите с изтичащи договори. Става дума за десния бек Милош Цветкович, крилото Жерсон Кабрал и централния защитник Давид Яблонски. Последният по принцип е с наказание за два мача, което изтича именно в сблъсъка с Лудогорец.

Нека да си припомним обаче някои факти и това, как БФС не мери с еднакъв аршин спрямо подобни прояви. През месец март 2018г. след мача между най-обичания отбор в България и играещия на стадион „Българска армия“ тим, футболистът Фернандо Каранга демонстративно „отряза“ главите на феновете на Левски, след което непосредствено след последния съдийски сигнал издигна надуваем пенис с шал с лика на Апостола на свободата на него, бе наказан за един мач и глобен с 6 000 лева. Това обаче се случи след сигнал на Ръковдството на „сините“, подаден в централата на БФС и Прокуратурата на Р България. Напомняме на БФС, че това не беше единственият път, в който този футболист показваше такива жестове, защото в мача срещу Пирин Благоевград Каранга направи същото и пред феновете на Орлетата, но тогава санкция не последва. Сега обаче Живко Миланов бе санкциониран за неприличен жест срещу публиката на Черно море, но защо отборът не е санкциониран за обидни скандирания и хвърлени предмети по футболисти на гостуващия тим или това убегна удобно от погледа на делегата на БФС? ДОКОГА ТАКА?

Instagram.com/7dayslevski

Facebook.com/7dnilevski

7dnilevski.com

Related posts

Leave a Comment