Левски и Етър в битка за последната виза за Европа


Утре вечер Левски ще домакинства в своя храм, за да преодолее последното препятствие за годината в лицето на „Етър“. Двата тима ще играят бараж за влизане в турнира „Лига Европа“. Мачът ще се изиграе на стадион „Георги Аспарухов“ от 20:00 ч.
В последния си мач от Първа професионална лига „сините“ излязоха с доста експериментален състав, но този път ще бъде различно. Имайки предвид колебливото представяне на младия вратар Николай Кръстев се предполага, че на вратата за вековниците ще се завърне титулярният страж Николай Михайлов. След наказание ще се завърне защитникът Нуно Рейш, който най-вероятно ще замени контузения Деян Иванов и ще подсили защитата заедно със Седрик Унтонджи. От заслужена почивка се завръщат титулярите Живко Миланов, Иван Горанов, Хали Тиам и нападателят Станислав Костов, които със свежи сили ще се присъединят към отбора. Притеснителен е фактът, че голмайсторът на ППЛ през този сезон е измъчван от контузия в коляното и последните мачове играе на инжекции, което поставя под въпрос, дали острието ще издържи цял мач. Все пак вероятността да започне като титуляр е голяма, защото отлично се знае, че Костов ще стисне зъби, за да не остави отбора си в толкова важен мач. Предвид стабилната игра на юношите Илия Юруков и Станислав Иванов е много вероятно те двамата да получат също възможността да започнат двубоя като титуляри.
До този двубой за определяне на последния български отбор, който ще играе в престижния турнир „Лига Европа“ се стигна, тъй като „сините“ не успяха да се преборят за второто място, което директно щеше да ги класира в евро турнирите, а „виолетовите“ от своя страна извоюваха мястото си побеждавайки безапелационно отбора на Славия.
Определено фаворит в мача е столичният гранд. „Сините“ ще бъдат с една крачка пред своя съперник, тъй като зад гърба си ще имат многобройната си публика, която неведнъж е показвала, колко ожесточено може да влезе в битката, подкрепяйки своя любим отбор.
На „Герена“ всички отбори играят трудно, но когато залогът е толкова голям, вън от съмнение е, че зрелището ще бъде гарантирано.
Единственото, което се изисква от „сините“ привърженици, е да направят това, което най-добре умеят – да напълнят стадиона и да подкрепят отбора до самия край! Левскарите не веднъж са доказвали, че за тях Левски е нещо повече от клуб, няма съмнение, че това ще се случи и утре!

instagram.com/7dayslevski

facebook.com/7dnilevski

7dnilevski.com

Related posts

Leave a Comment