Павел Колев: Школата е на първо място! Обмисляме и вариант за Б отбор

Левски обмисля създаването на втори отбор, който да се състезава във Втора лига и да служи за адаптация на младите футболисти и по-бърз преход към представителния тим. Това разкри в ефира на Дарик радио изпълнителният директор на Левски Павел Колев.
„Втори отбор е тема, която се обсъжда в момента между нас. Истината е, че ние като оперативно ръководство имаме желание да направим Б отбор. Това това ще помогне много за интеграцията на младите играчи. Предполагам, че яснота ще има в следващите седмици до месец-два“, каза Колев.

Той коментира и работата на школата на Левски. „Школата е на първо място. Това беше част от цялостната стратегия за развитие на клуба. Инвестициите продължават и в момента. Отварянето на терените бе изключително важно. Сега нещата се правят много по-добре и графикът е по-свободен. Това, което имам като наблюдения е, че всеки треньор иска да работи в ДЮШ на Левски. Заплатите на треньорите бяха повишени, но ги предупредих, че по-висок стандарт върви и с по-високи изисквания. Който няма желание да се съобразява със стандарта на тренировъчния процес има право да потърси своето професионално развитие на друго място, както се и случи. Нещата в школата изглеждат много добре и родителите са доволни. Селекцията на треньорите продължава и в това отношение ще търсим най-доброто. Знаете, че в България това е големия проблем – работата с подрастващите. В Сърбия и Хърватия не разполагат с по-добре инфраструктура, нямат повече талант, но произвеждат футболисти“, каза Колев.

Той разкри, че е водил разговори с Жерар Улие да дойде в България и да проведе лекции с треньорите от ДЮШ, но не е успял да стикова графиците. Също са водени разговори и с холандец, който обаче е станал помощник треньор на Артета в Арсенал.
„Ще се опитаме да осигурим много международни турнири за нашите деца. Левски много рядко срещат равностойни съперници в България. Това е проблем, който трябва да са решаваме в бъдеще“, каза Колев.

„Знам, че в школата има момчета, които имат качества и ако не друго може да започнат да провеждат тренировки с представителния отбор. Надявам се до 2-3 години в първия отбор на Левски да има много повече юноши на Левски. Това е мечтата на всеки“, допълни изпълнителният шеф на „сините“.

Related posts

Leave a Comment