Левски приключи годината с чиста победа

Мъжкият ни отбор постигна нова победа в последния кръг от първия полусезон на Суперлигата. Днес „сините“ се наложиха с 3:0 като домакини на „Черно море Баск“ и излязоха на 4-о място в класирането.

Воденият от Андрей Жеков тим спечели 8 поредни победи в шампионата и 1 за купата на България преди да излезе в кратка ваканция. За последно нашите момчета загубиха от „Хебър“ на 31 октомври. Това бе дебютен мач за Жеков начело на тима, който след това започна възходящото си представяне. Именно с „Хебър“ обаче ще бъде първият мач за Новата година. „Левски София“ се падна срещу звездния тим на Пазарджик в 1/4-финалите за купата на България. Мачът е на 17 януари в Бургас.

Иначе днес Трифон Лапков отново се представи на добро ниво и заслужено получи наградата за най-полезен играч. Диагоналът направи 21 точки (4 аса) при 68% успеваемост в атака.

С 13 завърши Гордан Люцканов, а Методи Ананиев (12) също бе стабилен, след като замени рожденика Самуил Вълчинов.

„Радвам се, че завършихме годината с победа. Момчетата имат нужда от малко почивка и след това трябва да насочим вниманието си към финалния турнир за купата и мачовете от втория полусезон“ коментира Жеков.

Мъжкият тим ще бъде в почивка до 27 декември, когато се подновяват тренировките.

  • Браво на момчетата и техните треньори!

Related posts

Leave a Comment