Левски Лукойл се похвалиха с нова платформа за статистика

Левски Лукойл вече използва услугите на една от най-големите платформи за статистика и анализи в спорта InStat Sport!

С такъв помощник до нас, ще вървим още по-уверени напред, похвалиха се от клуба.

Какво означава партньорството през очите на Тити Папазов:

Какви са основните предимства на InStat, които накараха Левски да започне работа с платформата?

Безспорно има много предимства, но на първо място е обемът на анализа и детайлната информация, която получаваме за всеки един играч. За нас това е много полезно! InStat е много голяма компания и мога да кажа, че на този етап нивото на платформата изпреварва нивото на българския баскетбол и силно се надявам, че в бъдеще и моите колеги ще бъдат доволни от работата и партньорството с InStat и вярвам, че ще успеем да я експлотираме платформата в пълния си потенциал, защото тя е полезна за всеки треньор.

Каква е ролята на професионалните статистики и технологии в баскетбола в днешни дни?

Огромна и по-специално в НБА и Евро Лигата , където отборите са на много високо ниво и само отделен детайл или микро ситуация могат да реши изхода от този мач. Този анализ и този статистика е изключително полезни и знам, че се използва максимално, защото на тази основа се правят стратегии за печелене на игри.

Важно ли е играчите да използват статистики и да са на една и съща страница с треньорския екип?

Първо, когато треньорският успее да синтезира данните, идващи от InStat и да ги покаже на играчите, те по естествен път започват да свикват с този вид информация и започват да я използват. Те започват да вярват в нея, което е най-важното и те самите започват да имат интерес за достъп до този пълен анализ, който екипът получава.

Колко време треньорският кеип отделя за видео анализ на и какви плейлисти гледат?

Имам двама асистен треньори. Божидар Гьорев отхвърля най – голям обем от информацията, която получаваме от InStat, после с Митко Ангелов обобщават информацията и ми я представят в почти готов за завървен вид, когато са се възползвали от всички данни и всички подбробности.

Кое е по-важно за вас – анализиране на опонента или собственото представяне?

Нещата са взаимно свързани, вървят ръка за ръка. Важно е анализирането на следващия съперник, но когато има очевидни грешки от наша страна, обикновенно това се случва при загуба, когато играчите не са се представили добре. Те по-лесно възприемат градивната критиката и много добре знаят, че са допуснали грешки и те трябва максимално бързо да се използват за бъдещо развитие, грешките и техният анализ са в основата на развитието, не само на баскетбола и при играчите, но и във всяка сфера в живота.

Related posts

Leave a Comment