Холмар Ейолфсон е сред най-добре платените исландски футболисти в света

Централният бранител на Левски Холмар Ейолфсон е сред най-добре платените исландски играчи в света.
Това сочи разработка на сайта vb.is, препубликувана и в други исландски портали.  Изследването определя 32-мата най-скъпоплатени футболисти в Исландия. На първо място е капитанът на националния отбор на викингите Гилфи Сигурдсон, който получава 5,35 милиона евро.
Ейолфсон пък затваря топ 20 по възнаграждение заедно още няколко играчи. Соред публикацията неговата годишна заплата е около 713 000 лева. Сумата е доста сериозна, което означава, че месечно Ейолфсон прибира около 30 000 евро от Левски. Това го превръща в един от най-скъпоплатените футболисти на “Герена”.
Исландецът дойде в Левски през есента на 2017 година първоначално отдаден под наем от израелския Макаби Хайфа. Той веднага се наложи като титуляр и още преди края на сезона правата му бяха откупени. След него защитникът попадна в селекцията на Исландия за световното първенство в Русия, където така и не записа игрови минути. През миналия сезон той получи тежка контузия, но след завръщането си отново си извоюва титулярното място и повикателна за родината си.
Общо за Левски във всички турнири Ейолофсон има 60 мача във всички турнира, в които е отеляза 6 гола.
„Тема Спорт“

Related posts

Leave a Comment