Добре обмислена стратегия или стрелба на сляпо?

Левски си осигури подписите на двама играчи – Симеон Славчев и Деян Лозев. Подобно нещо отдавна не се бе случвало преди първата тренировка на тима за годината и мнозина видяха в това добър знак. Особено, след като от ръководството гарантираха, че имат добре изготвена стратегия за селекцията през зимата, в която ще се търси предимно качество, а не само попълване на бройката, както май се случи през лятото. От „Герена“ дори гарантираха, че за всеки набелязан играч имат по 50 страници доклад, ровени са също и социалните мрежи, за се избегне скандал със снимки от миналото, както и писания, които могат да навлекат гнева на феновете към играчите. След това се появиха и две имена от чужбина, които уж бяха в кърпа вързани, но се оказа, че нещата не стоят точно така. Спирингс и Хушбауер може да са с изтичащи договори, но не и съвсем без договори. Затова и мнозина не бързат да се радват на новината, че и двамата имат желание да носят синята фланелка. „Аз докато не видя играч, сниман под портрета на Гунди, нищо не вярвам“, твърдят доста запалянковци. И може би са прави. Свикнали са да чакат едно, но да им се предлага съвсем друго.Броят на песимистите в последните часове със сигурност ще нараства, защото мечтаните две попълнения са толкова далеч, колкото бяха и преди два месеца. Т.е. все още са част от отборите си, нищо че не водят подготовка с тях.
Мнозина се питат също, дали наистина стратегията на „Герена“ е толкова добра? Ако бе такава, то въпросните футболисти би трябвало вече да тренират с Левски, както се случи с Лозев и Славчев. Особено при Хушбауер нещата изглеждат повече от стрелба на сляпо. Да, вярно е, че такава възможност не се изпуска. Също така е ясно, че едва ли има отбор, който да пусне такъв играч съвсем без пари, както май се очакваше.
Всеки има правото на последно десет, дори и да не е в размера на милиони. И какво ще стане, ако Левски се размине с желаните цели? Няма ли пък съвсем да се започне да се стреля нахалост, както се случваше в последните години с трансферите. И почти не се уцели нищо, ако не броим четири-пет проблясъка през зимата. Със сигурност никой няма да спечели, ако по средата Левски започне селекцията наново.

Related posts

Leave a Comment