Кой е Милан Миятович и защо е твърд титуляр в състава на Левски (видео)

Черногорецът Милан Миятович дойде през лятото на 2019г. в Левски, но бързо успя да измести Ники Михайлов от вратата на „сините“ и да се превърне в неизменен титуляр. Миятович демонстрира сериозна класа до тук през сезона и това помогна на Левски да е само на 5 точки от Лудогорец и първото място.

Началото

Милан Миятович е на 32 години и е част от Левски. Първият път, когато стъпва на терена е, когато е бил на 6 години. Тогава е бил полеви играч, а не вратар. След като навършва 10 застава под рамката и оттогава досега играе на тази позиция. В началото стартира като нападател, но след време сменя ролите. Винаги е искал да бъда вратар. Определено това му доставя удоволствие.. И преди да започне с професионалния футбол, когато играе на улицата в Черна Гора, мечтае за тази позиция. Започва да играе футбол в родния си град – Плевля. Изкарва 6 години в местния Рудар и там постига най-големите си успехи – 5 трофея – 2 титли и 3 купи. Играл е и в други черногорски тимове, излизал е и в Европа. Последно е бил част от Будучност, а преди това пази за Бокел. Там също изкарва добри години. Създава много приятели там. Атмосферата за игра, както и за живот е перфектен за него.

Футбол

За Миятович е много е важно да обичаш това, което правиш. А за него това е определено точно така. Самата мисъл да играе футбол, да пази и да се раздавам за отбора си, му носи достатъчно удоволствие. Живее за футбола, така че единствено му трябва да е здрав и да се усъвършенства с всеки изминал ден.

Буфон

Идол на вратата за Милан Миятович е Буфон. Когато започва да пази, дори и преди това, той го впечатлява много. Смята за него, че изключително добър вратар, а уникалното е, че и досега показва висока класа. Милан иска много да прилича на Буфон. Безспорно е една жива легенда.

Неблагодарна професия

Да си вратар има и своите негативи – това е мнението, което споделя вратарят на Левски. Смята, че хората са странни и когато отборът им пада, винаги първият виновен е този под рамката. Гледа се голът – кой го вкарва и кой допуска. Така е в спорта, трябва да свикнеш с това. Вътре в отбора обаче играчите са един екип, всички носят отговорност както при победи, така и при загуби и никога не се нападат един друг за грешките.

Левски

Левски е велик клуб. Милан знае това още преди да дойде на „Герена“. Чувал е за титлите на тима, за мачовете им в Европа. И когато получава възможността да играе за отбора, няма как да откаже. Разбира се, той е разпитал доста хора преди да дойда и всеки го е убеждавал да го направи и потвърждава, че клубът е много голям.

Фенове

Миятович смята, феновете на „сините“ са страхотни. В Черна гора не е така. Разбира се, играл е пред доста публика и за националния отбор. В Левски обаче е различно. Хората живеят за отбора и това определено дава допълнителна мотивация. Самият той не е очаквал толкова бързо да се адаптира в отбора. Действително идва през лятото и бързо става важна част от колектива. Близките език и нрави също му помогнат за това.

Ники Михайлов

Миятович има много добро мнение за своя колега под рамката Ники Михайлов и счита, че той е голям професионалист, който много му е помогнал за аптацията. Твърди, че е много хубаво да има такава конкуренция в негово лице, за да се развива. Двамата са приятели, които се стараят да заслужат мястото си под рамката. Като професионалисти би тябвало да приемат като нещо нормално ротациите и не би трябвало да имат никакви притеснения. Борбата продължава и по-добрият ще пази. Милан изпълнява всичко, което Хубчев и щабът му искат от него и това му помага в работата му, както и личи по това, че е първият избор на треньора.

Купа и титла

Миятович счита, че Левски е велик тим и на такъв един отбор му отиват само победи и трофеи. Той е запознат, че на отбора му липсват трофеи вече повече от 10 години и това прави желанието му да вдигне такъв със „сините“ още по-голямо. Той мечтае за дубъл, който се надява да постигне. Очаква също и по-добро представяне в Европа.

През миналата година черногорецът получава сериозно признание в родината си и е определен за вратар №2 в Черна гора. Преди стража на Левски в подреждането е 22-годишният Матия Шаркич.
В шампионата Миятович успя да запази мрежата си суха в 11 от 20-те двубоя. Насладете се и на клипа с изявите на вратата на Левски на Миятович, който бе изпратен в нашата редакция от наш редовен читател.

Related posts

Leave a Comment