Затишие пред буря или благоприятно развитие на сагата с Тиам

Хали Тиам продължава да не склонява към нов договор с Левски, но дали причината е в него или има други, неясни подробности. Тази тема продължава да вълнува „сините“ привърженици, защото Тиам беше и продължава да е доста важна част от състава на Петър Хубчев. Има доста предположения около това, каква е пречката да подпише нов контракт. Напълно е възможно агентът на футболиста да има пръст в това, защото Тиам определено показа, че е готов да се раздава напълно със синия екип. Това напълно оправдава желанието на агента му за по-висока заплата, но е всеизвестен факт, че Тиам взима доста голяма заплата към този момент, а от ръководството заявиха, че не биха прекрачили тавана на заплатите, който бе поставен при тяхното идване. Отхвърляме възможността Тиам да иска ново предизвикателство и преминаване в друг клуб, тъй като не един път е заявявал, че се чувства добре и иска да спечели трофей с Левски.

От друга страна Петър Хубчев заяви, че няма да държи никого против волята му и че ако някой футболист отказва да подпише, вратата за него е отворена, защото никой не е незаменим. Подобна беше ситуацията с Давиде Марияни, когато той достигна върхова форма и имаше оферти за него. Тогава треньорът каза, че всеки един футболист е една малка частица от целия отбор. От това разбираме, че за Хубчев най-важен е колективът и спокойствието в съблекалнята, а можем да бъдем сигурни, че всички тези драми около Хали Тиам, никак не се харесват, нито на треньора, нито на неговия екип.

Всички левскари искат Тиам да остане в клуба, но това не е на всяка цена, защото това би могло да развали дисциплината, която Хубчев наложи, ако ръководството склони да прескочи думите си и да надхвърли тавана на заплатите. Основна роля за бъдещето на Хали Тиам най-вероятно ще изиграе привличането на Симеон Славчев и Стайн Спиерингс, с чиито трансфери, Левски си осигури широчина в избора за халфовата линия. Очаква се развитие в следващите дни, дали ръководството ще се разбере за нов договор с футболиста и неговия агент или Тиам ще започне преговори с друг клуб, в който да премине след края на сезона.

Related posts

Leave a Comment