Спиерингс с най-високата заплата в Левски

Стайн Спиерингс ще бие тавана на заплатите в Левски. В момента най-високо са оценени Найджъл Робърта и Холмар Ейолфсон, по около 30 000 евро на месец. Повече пари бяха обещани на чеха Хушбауер, но сделката се разсъхна. Според нидерлански източници „сините“ са изкушили Спиерингс с почти двойна заплата от тази, която е получавал играчът във Ваалвайк. Там той се е разписвал на малко повече от 20 000 евро на месец. Според хора от мениджърските среди това дори е високо възнаграждение за опашкарите в Ередивизие. Журналистите от страната на лалетата твърдят, че от Левски са били изключително настоятелни при преговорите със Спирингс и са му сложили на масата предложение от 35 хиляди евро.

Само за сравнение: Мазурек, който не успя да се наложи през есента в състава на Петър Хубче, получава по 22 500 евро месечно. А Насиру Мохамед закръгля на 25 хиляди евро и също няма допирателна със стартовата единайсеторка на Левски.

Не се съобщава, каква сума са платили от „Герена“ на Ваалвайк, за да вземат полузащитника сега, тъй като договорът му с нидерландците бе до края на сезона. Спекулациите бяха около 500 хиляди евро, но вероятно парите за бившия му вече клуб са два пъти по-малко“.

Вчера новото попълнение Стайн Спиерингс проведе първа тренировка с новите си съотборници. Сутрешното занимание на Левски премина изцяло с традиционните бегови упражнения по баирите над Сандански.

В тренировката взеха участие всички налични футболисти, като Петър Хубчев не можеше да разчита на контузения Найджъл Робърта, който остана да се възстановява в София. Отделно от основната група тренираха тримата вратари, които се подготвяха във фитнеса.

Левски вчера направи втора тренировка от 16:00 часа на стадион „Спартак“ в Сандански.

Related posts

Leave a Comment