Синя легенда: Левски ще бъде резултатен и офанзивен

„Тема Спорт“ потърси легендата на Левски Емил Спасов, който да коментира селекцията на клуба до момента.

Г-н Спасов, как оценявате селекцията на Левски до момента?
– Мисля, че и тримата ще се окажат добри попадения – Деян Лозев, Симеон Славчев и Стайн Спиерингс. Славчев го познавам много отдавна от различните национални отбори – бил съм му малко треньор заедно с мои колеги от БФС. Говорим за добър футболист, национал. Има отлични качества. Сигурен съм, че ще се впише в отбора. Хубчев също го познава, така че не би трябвало да има проблем. Спиерингс хората още не са му запомнили името, но дано го запомним с играта му. Виждам, че се създава еуфория около него, твърдеше се, че доста отбори го искат. Дано оправдае очакванията, но при всички положения той е школуван футболист. Левски определено имаше нужда от повишаване на класата.

Какво по-различно може да даде Славчев на Левски от Тиам и Райнов?
– Симеон е инициативен футболист, който е много по-силен от изброените двама в завършващата фаза – често бележи голове. В предни позиции играе доста по-добре. Левски се нуждаеше от такъв тип играч, който, освен че може да подхваща атаки, умее и да ги завършва. В съвременния футбол вътрешните халфове са тези, които бележат често. И обикновено те са доста скъпи. През есента Райнов и Тиам имат общо едно попадение в първенството (б.а. – на Тиам, Райнов се разписа веднъж за купата). От тях в офанзивен план не виждахме почти нищо.

Тоест през пролетта трябва да очакваме по-офанзивен и резултатен Левски, така ли?
– Това винаги се очаква от този отбор – нападателен футбол. Дано новите допринесат за това нещо. Мисля, че ще видим по-атакуващ и бележещ състав.

Къде според вас има нужда от още подсилване?
– За най-важните постове бяха привлечени играчи. Според мен трябва да се усили защитата. Доколкото чувам -такива футболисти се търсят. Необходим е още един централен бранител, защото хората от тази зона трупат картони. Може да се помисли и за ляв бек. В отбрана вече бе привлечен един – Деян Лозев. И това бе много полезен ход. Защото с него се запълва дясната страна. Но не бива да се забравя, че Живко Миланов започна като ляв бек, така че този пост не му е непознат -тоест при нужда ще бъде местен. Не е лошо да има и един типичен вкарвач. Но до момента в клуба се стараят да правят добри неща според възможностите си.

Може ли най-накрая Левски да притисне Лудогорец?
Това трябва да е целта. Защото Лудогорец няма да е раздвоен, а ще е разтроен – има мачове в Лига Европа. Разградчани със сигурност ще са малко разцентровани. Те имат дълга скамейка, но независимо от това, промените вещаят по-слаби игри. Надявам се да сбъркат. Особено в мачовете си на „Герена“ срещу Левски.

Related posts

Leave a Comment