„Сините“ привърженици към управляващите: „Само феновете на Левски могат да издигат и свалят правителства!“

През вчерашния ден в медийното пространство се появи новината за нови промени в Закона за хазарта, предложени от заместник-председателя на Парламента и лидер на НФСБ – Валери Симеонов, което накара незабавно „Национална лотария“ АД да излезе с позиция до медиите в България. Тя гласи следното:

„Национализирането на частен бизнес е недопустим прецедент, който ще доведе до необратими последствия за държавата, законодателната и изпълнителната власт.“ Депутатът от „Обединени патриоти“ и бивш вицепремиер обяви в ефир, че премиерът Бойко Борисов е подкрепил национализацията на частните лотарийни игри. Самият законопроект, венесен от „Патриотите“ предвижда да се забрани на частни компании да провеждат лотарийни игри, а това да се прави само от държавата. В позицията на „Национална лотария“ АД пише още, че „фундаменталното нарушаване на установения от Конституцията на Република България правов ред, и грубото погазване на европейското законодателство ще причини огромни финансови и репутационни щети на България.“ Позицията е е подкрепена от „Евробет“ и Българска асоциация за развлекателни и хазартни игри (БАРХИ).

„Сините“ фенове също са бесни от внесения проект на Валери Симеонов. Във форуми и фейсбук групи се появиха снимки на Симеонов с ясни послания: Новите промени в Закона за хазарта, които са внесени в Народното събрание от парламентарната група на „Патриотите“, могат да обрекат на финансов колапс футболния Левски и различни спортни клубове и федерации. Законопроектът, внесен от Валери Симеонов и още 6 депутата, предвижда всички лотарийни игри, с изключение на бинго, кено и томбола, да могат да се организират само от Държавно предприятие „Български спортен тотализатор“. Това на практика означава, че Национална лотария и Лотария България ще трябва да се национализират и да преминат в ръцете на държавата. Както е известно Националната лотария е генерален спонсор на Левски.

Привържениците на вековния отбор напомниха на управляващата коалиция в социалната мрежа, че само феновете на Левски са тези, които могат да издигат и свалят правителства в България. В различни групи дори започнаха запитвания за организиране на протест, в случай че този закон бъде приет. Припомняме, че Валери Симеонов вече беше свален от свой пост, поради негово изказване по адрес на протестиращите майки на деца с увреждания, които той в свое телевизионно интервю нарече „пискливи“ и децата „уж болни“. Това предизвика масово недоволство и непрестанни протести, което го принуди да подаде своята оставка като вицепремиер по онова време. Незнайно как след това обаче, той бе избран за заместник-председател на Народното събрание и това също предизвика недоумение в обществото.

Related posts

Leave a Comment