Георги Марков: Божков ми звъня, каза „свърши се“ и че ще се оттегли

Депутатът от политическа партия ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков разкри, че собственикът на Левски Васил Божков му е позвънил в навечерието на инициираната среща с феновете на „сините“. Един от известните привърженици и част от управата на клуба преди години сподели пред агенция „ПИК“, че няма да гласува „ЗА“ внесения законопроект от Валери Симеонов.

„Г-н Божков не ме е хрантутил и спонсорирал. Имам си жилища в София от Царска България, не съм имал и нямам кола. Познаваме се с него заедно от ръководството на Левски по времето на Томас Лафчис. Когато моят приятел Спас Русев напусна Левски и Васил го пое, му писах есемес: „Желая ти успех! Ти си последната надежда!“, каза Марков.

„Той ми звънна този петък изненадващо – не съм го чувал от години и ми каза: „Жоро, надеждата умря!“. Аз пътувах за провинцията и не знаех, какво се случва. Той е пестелив на думи. Само ми каза: „Сисипват ми бизнеса. Маса пари дадох за селекция, но толкова беше, свърши се! Ще се оттегля!“. После разбрах за закона на г-н Симеонов, който бил подкрепен и от правителството“, добави още бившият конституционен съдия.

Запитан, дали е бил потърсен от Васил Божков за подкрепа от страна на Борисов, Георги Марков отговори:

„На г-н министър-председателя му се е запалила главата с Перник. Не желая да го безпокоя, а и той е достатъчно наясно с проблемите в българския футбол, за да ги обяснявам аз. Моя милост обаче няма да гласува за това Левски да умре! Освен това законът ще е противоконституционен. Загубих съпругата си и майка ми преди две години, нямам братя и сестри. Дъщеря ми, която обичам е в Будапеща. В България ми остана да обичам един-единствен Левски!“, каза Марков.

Related posts

Leave a Comment