Сините смазаха Рилски спортист

Левски Лукойл постигна една от най-леките и убедителни победи през този сезон. "Сините" сразиха Рилски спортист с 83:50, като си направиха добра тренировка преди домакинството на турнира за Купата на България, което отново ще се играе в зала "Универсиада".

Момчетата на Константин Папазов решиха сблъсъка още в първите 10 минути. В тях домакините играха много силно в защита, като ограничиха самоковци до само 5 точки! Това им позволи да вземат аванс от 15, да наберат инерция и да откажат състава на Удо Хаджисотиров от каквато и да е съпротива. Впечатление направи и титулярното място, което Папазов даде на Борислав Младенов, син на легендата на Левски и националния отбор - Георги Младенов.

Балкан от своя страна си осигури първата позиция и домакинско предимство във втората фаза на редовния сезон. Шампионите се наложиха трудно при визитата си на полседния в класирането Ямбол след 85:74. Зелените се поздравиха с успеха след силна заключителна четвърт, в която обърнаха развоя на събитията. Те изоставаха с точка преди нейното начало, като момчетата на Тони Дечев стояха по-добре на паркета до финалните акорди на сблъсъка. За обрата спомогна и изнервянето от някои спорни решения на съдиите. Техните отсъждания доведоха до технически нарушения на Дечев и Дарин Иванов от домакините, както и на Димитър Димитров от гостите. Все пак серия на 15:1 за Балкан сложи точка на сблъсъка.

Related posts

Leave a Comment