Борислав Цонев: Следя всичко около Левски

Борислав Цонев разказа какво се случва в Хърватия по време на коронавируса. Юношата на Левски играе в Интер (Запрешич).

„Няма толкова засегнати от коронавируса, както в повечето държави. Спряха ни тренировките и затвориха училища и барове. Като цяло аз следя повече какво е положението в България. В Хърватия хората излизат навън и повечето ресторанти и кафета работят за момента. Тренирам по веднъж на ден и в града, в който живея, всичко работи, така че обстановката е нормална. Вчера ни пуснаха официално и днес ще опитам да се прибера в България.

Първенството в Хърватия е доста оспорвано и всички отбори са много амбицирани да постигнат целите си. Отборите са само 10 и всеки един от тях се бори за оставане в лигата или място в Европа. Много пъти съм мислил по въпроса как Хърватия притежава толкова добри футболисти. Инфраструктурата и условията за работа, която се предлага от клубовете на играчите, със сигурност не е по-добра от тази в България. Голям процент от младите обаче имат лични треньори и тренират допълнително. Пример за налагането на млади футболисти е Динамо (Загреб). Те залагат на млади, предимно хърватски играчи и имат голям успех не само тук, но и в Европа. Виждате, че в България първите три-четири отбора нямат такава политика.

Разбира се, следя всичко около Левски. Това, което правят феновете, е невероятно. Предвид финансовите проблеми би било страхотно, ако се промени политиката и наистина се залага на млади български играчи. Това решение трябва да се вземе от хората, управляващи клуба. Самото име на отбора винаги се е справяло в трудни ситуации. Виждайки какво правят феновете, съм оптимистично настроен за бъдещето на клуба. Прекарах 7 страхотни години на „Герена“. Имах доста проблеми с контузии и си мисля, че не съм дал много за представителния тим. Имам огромна мотивация това да се промени и защо не един ден да се боря и отново да защитавам цветовете на любимия отбор?“, каза той пред „Спортал“.

Related posts

Leave a Comment