Николай Жейнов: Вече десет дни чакам Колев, но той не идва

Николай Жейнов се включи на живо с коментар в ефира на БНТ. Мениджърът сподели, че според него трябва да се направи рестарт на ръководството на родния футбол и новият президент не трябва да е бил част от досегашното управление.

„Клубовете трябва да направят своя избор за президент. Не може някой сам себе си да издига. Не трябва някой да бъде спуснат, а клубовете да го разпознаят като правилна фигура. Нямам фаворит, защото самият пост трябва да бъде една събирателна личност, но към момента мисля, че липсва такава. Не трябва да бъде човек от настоящото ръководство или изпълком, тъй като от последните десет години няма прогрес. Най-вече трябва да е честен човек. Когато истината е зад гърба ти е лесно да се справиш с всички хора. Трябва да се следват принципите и желанията на клубовете за развитие.

От доста години има пандемия и в българския футбол. Трябва да се направи един рестарт, като се започне от БФС и то на най-високо ниво. Един човек трябва да намери 30-35 човека, на които да разчита. Трябват тесни специалисти във всяка сфера. Не може да идеш да те изберат и да се обградиш с хора със зависимости. С оглед на това, което се случило в последните години, нова кандидатура на Борислав Михайлов не мисля, че е удачна.

Аз чакам десет дни вече Колев, но той не идва. Футболните хора са много докачливи, когато някой ги попита професионално и се зададат неудобни въпроси“, каза Жейнов.

Related posts

Leave a Comment