Даниел Боримиров за Павел Колев: Видяхме го човека с фойерверките, най-лесно е да избягаш от отговорност!

Легендата на Левски и бивш директор в клуба – Даниел Боримиров, обвини в липса на отговорност подалия оставка като изпълнителен директор Павел Колев. Според Борето, когато човек обича „сините“, той винаги трябва да прави компромиси. Ето какво още сподели той:

„Най-после видяхме човека с фойерверките колко може. Този човек не трябва да го коментираме, а трябва да го съдим по делата. Нека този човек да излезе и да каже точка по точка какво е свършил за една година, защото се тръби много, че се върши много работа, а и по школата. Нека да излезе и да каже, за да можем да оценим труда му. Най-лесно е да избягаш от отговорност! В случая той е първият, който иска да напусне кораба.

Не мисля, че сега точно е правилният момент треньорското ръководство да си подаде оставка. Още повече, че синята общност показа, че стои плътно зад тях. Нека да свърши първенството и тогава да го направят, щом са взели това решение. Аз също съм работил в продължение на месеци без пари, и школата е била така. Когато обаче човек обича Левски, той винаги трябва да прави компромиси.

Мисля, че след тази пандемия доста клубове в България, в това число и Левски, ще си преосмислят бюджетите, защото както виждаме има съкращения, намаляване на приходите. Ще трябва да се съобразяваме с нови правила и да се стараем най-вече да работим с школата и да станем един производител на собствени кадри. Като върнете годините назад ще видите кога Левски е бил силен. Тогава когато 2/3 от отбора са били български футболисти.

Има потенциал в школата на Левски. Въпросът е, че трябва да се инвестира в обучението на треньорите, които са в школата. Това са едни от най-важните треньори в даден клуб, защото когато те са на европейско ниво, тогава преходът от юношеския към мъжкия футбол ще бъде по-бърз. Няма да е толкова болезнен и толкова труден, така че аз се надявам Левски да тръгне по нов път, с новите собственици, които ще дойдат евентуално. Или дали ще бъдат няколко или един, това времето ще покаже. Важното е обаче да се обърне вниманието на школата, защото това е идентичността на един клуб.

В отбора също така би било добре да има повече левскари и не само сред футболистите, а и сред ръководителите, за да могат те да предадат този левскарски дух на всички останали“, каза Борето пред „Новапрес“

Related posts

Leave a Comment