Фенове на Левски призоваха Тръст „Синя България“ да си плати акциите или да ги продаде

Фенове на Левски и акционери с по-малък дял в клуба пуснаха специално обръщение до Тръст „Синя България“. В него те призоваха организацията да плати по номинал акциите на клуба, които притежава, тъй като ги е получила, като дарение. В момента Тръст „Синя България“ притежава 10 процента от акциите на „сините“.

Феновете също така са категорични, че ако тръста няма възможност да си плати акциите, то те са готови да ги купят, като по този начин ще осигурят около 3 милиона лева, които са жизненоважни за оцеляването на клуба.

Ето и цялото обръщение на малките акционери без редакторска намеса:

„Скъпи братя, преди всичко изказваме благодарност за отдадеността и всеодайните ви усилия, които полагате за спасението и въздигането на любимият ни клуб! Винаги сме ви подкрепяли в идеята, че моделът „Бащица“ е архаичен и напълно изчерпан. Заставаме зад вас в борбата, акциите на нашият свят син тим, да се превръщат в разменна монета на задкулисие, да бъдат предоставяни, прехвърляни или дарявани на всякакви субекти. Във връзка със затрудненото финансиране на клуба, прозрачността и всички морални норми, ние ви призоваваме, да заплатите по номинал, притежаваните от вас акции. Те бяха придобити чрез дарение направено към вас, но в полза на всички левскари. При невъзможност от ваша страна , ние по-дребните акционери и хиляди други левскари, сме готови незабавно да изкупим изцяло или частично вашия дял, чрез което ще осигурим средства около 3 милиона лева, необходими за нормалното функциониране на отбора. С готовност ще се съобразим при предоставена ни от вас възможност, да работим и мислим, като един в общото събрание на акционерите. Единственият за нас, а вярваме и за вас идеал е: „Левски над всичко!“ „Един за всички ,всички за Левски!“

С уважение: Евгени Бакърджиев, Илия Христов, Христо Златанов, Велислав Велков, Александър Велков, Любомир Яшев, Яна Хаджиянкова, Константин Хаджиянков, Райчо Манов, Росен Станулов, Николай Беров, Николай Апостолов, Иван Вутков, Апостол Иванов, Николай Алексиев, Яна Яшева, Антон Койчев, Красимир Каменов, Владо Владов, Петър Благоев, Румен Мирчев, Цветан Кавдански, Кирил Киров, Александър Тодоров, Милен Чакалов, Владимир Неделчев, Георги Георгиев, Александър Кирилов, Трайчо Костадинов, Атанас Христов и много други“.

Related posts

Leave a Comment